Menu

Nyheder

Maritim Kontakt nr. 2 nu online

Af BA | April 29, 2010

Maritim Kontakt nr. 2 – Vikingernes tidsregning og kursmetode – har nu i noget tid været udsolgt. Derfor kan den nu hentes gratis her på hjemmesiden.

Læs meget mere i Maritim Kontakt nr. 2.

Emne: Maritim Kontakt | 1 Comment »

One Response to “Maritim Kontakt nr. 2 nu online”

 1. Lisbeth Stephanie Saugmann Says:
  July 14th, 2010 at 4:54 pm

  Det glæder mig, at opdage, at min afdøde fars – Svend Aa. Saugmann’s – arbejde nu er lagt på websiden for Maritim Kontakt! Hans store og årelange arbejde for at kortlægge vikingernes kursmetoder, har længe været undervurderet – i videnskabskredse.
  Hans tidligere arbejde “Ørvandils Fod” beviste gennem talrige analyser af Helleristninger over hele Norden, at vikingerne havde brugt store sten som “skrivepapir” til at nedfælde stjernebilledernes skiften gennem året, så de på alle tider var i stand til at navigere ved stjernernes hjælp. Han skriver i konklusionen: “Takket være fredningen af vore oltidsminder, findes i Danmark mange yderst nøjagtige stjerneobservationer nedfældet i stendysser, som en enestående form for datering, der utvivlsomt har dannet grundlag for vore helleristninger og dermed for vikingernes nautiske færdigheder. Mange er gnavet af tidens tand og ligger væltet i glemsel, men de rummer overlevering om både viden og indsigt hos grundlæggerne af Danmark”.
  Ære være hans minde.
  Med venlig hilsen,
  Stephanie Saugmann

Comments