Menu

Nyheder

Maritim Kontakt nr. 30 og 31 udkommet

Af BA | March 6, 2009

Så er de nyeste numre af Maritim Kontakt udkommet.

Denne gang er der tale om et dobbeltnummer, hvor hver del indeholder halvdelen af Sophus Waldemar Rasmussens erindringer, arrangeret ved Anders Monrad Møller.

Den første del, Maritim Kontakt nr. 30, handler om årene fra 1829 til 1856, hvor hovedpersonen efter sin opvækst flere steder i Jylland blev lærling på Holmen og var til orlogs under Treårskrigen, hvor han blandet andet deltog i slaget ved Eckernförde.

Herefter var han på togt til Dansk Vestindien og gik derefter i handelsflåden.

I det andet bind, Maritim Kontakt nr. 31, følger vi hovedpersonen fra 1856 og til hans dødsdag i 1905.

Her avancerer han fra matros til reserveløjtnant og begynder en karriere i Toldvæsenet ombord på en krydstoldjagt. Senere bliver chef for en kanonjolle, også under krigen i 1864. Her blev han taget til fange, men frigives efter kort tid, og vendte tilbage til krydstoldtjenesten. I den sidste del af sit liv var Sophus Waldemar Rasmussen strandkontrollør.

Maritim Kontakt Nr. 31 er forsynet med en efterskrift af Anders Monrad Møller, der sætter SWRs interessante liv i perspektiv. Desuden findes et skibsregister, et stedregister samt et personregister.

Erindringerne om Sophus Waldemar Rasmussens liv er spændende læsning, for hovedpersonen formår gang på gang at være tæt på begivenhedernes centrum, og er samtidig udstyret med en fremragende iagttagelsesevne og et godt sprog, så oplevelserne også bliver formidlet videre til læserne på trods af afstanden i tid og rum.

De to bind på i alt 731 sider kan bestilles ved at tegne medlemsskab af Interessekredsen.

Anmeldelser
Historie Online

Emne: Maritim Kontakt | No Comments »

Comments