Menu

Nyheder

Rethinking the maritime museum – Udviklinger, perspektiver, udfordringer

Af BA | November 10, 2008

D. 20.-22. maj 2009 afholder Schiffahrtsmuseum Flensburg og Museum Sønderjylland i fællesskab konference.

Det maritime museum er en af museumsverdenens klassiske museumstyper. Gennem 150 år har denne type museum dannet sig eget særpræg og sin egen måde af forstå og formidle den maritime historie og kultur.

Typen karakteriseres blandt andet ved, at den er global, da den maritime virkelighed var og er global – de maritime museer er på samme måde blevet dannet over et internationalt mønster, hvor genstandstyper og grundfortællinger ikke varierer meget, hvad enten man besøger et museum i Sverige eller Argentina.

Med henblik på nye sociale og økonomiske udfordringer må også de maritime museer stille sig det spørgsmål om museernes profil kan skærpes eller forfines og man derigennem kan nå nye grupper af brugere, uden at miste de traditionelle museumsgæster.

På baggrund af deres grundlæggende udvidelse og nykonception inviterer Schiffahrtsmuseum i Flensborg og Museum Sønderjyllands maritime afdeling i Aabenraa til en fælles konference i Flensborg og Aabenraa d. 20.-22. maj 2008.

Ved denne internationale konference skal innovative udviklinger, nye perspektiver og aktuelle udfordringer for de maritime museer fremstilles og diskuteres.

Målgruppen vil være forskere og fagfolk fra hele Europa.

Læs mere i Call for papers.

Emne: Konferencer | No Comments »

Comments