Menu

Nyheder

s/s Gerda Tofts forlis

Af MR | August 26, 2015

Kontaktudvalget er blevet kontaktet af en ildsjæl, der igennem en årrække har udforsket s/s Gerda Tofts forlis den 23. december 1954.

Bjarne Skov Poulsen, som ildsjælen hedder, kom på søfartsskole, fik sin søfartsbog og påmønstrede i 1962 på ØK’s skib Sibonga som dæksdreng.

bsp_200px

Efter et langt liv til søs, sad han en aften foran sin computer, og kom ved et tilfælde ind på en hjemmeside, der omtalte Gerda Toft:

“Med ét blev minderne fra en lillejuleaften i 1954 – helt nærværende. En lillejuleaften, hvor jeg så frem til at skulle til Jylland for at fejre juleaften med familien. Min mor kom rystet ud i køkkenet og fortalte, at hun i radioen i stuen havde hørt, at Gerda Toft var i vanskeligheder i Nordsøen og havde udsendt nødsignaler.”

Skibet forliste og alle 31 om bord omkom - deriblandt Bjarne Skov Poulsens grandonkel, maskinassistenten Gunner Gregers Forum Rudfeld.

På hjemmesiden: www.gerdatoft.dk kan man læse mere om Bjarne Skov Poulsens projekt omhandlende Gerda Tofts forlis. Skov Poulsen har også udgivet et illustreret hæfte vedrørende forliset, som kan downloades vederlagsfrit på hjemmesiden.

Emne: Maritime tanker - udvalgets blog | No Comments »

Comments